Palvelut

Ilma-analyysi

Sisäilma-analyysi eli sisäilmatutkimus kannattaa suorittaa kiinteistössä säännöllisin väliajoin, jotta pysytään kartalla siitä, millaista ilmaa hengitämme. Luotettava sisäilmatutkimus syntyy kokonaisvaltaisen prosessin kautta, jossa havaittuja ongelmia tarkastellaan laajalla katselmuksella.

Jos havaitset outoja hajuja, tunkkaisuutta, tai koet oireilua, varaa pian aika sisäilmatutkimukseen.

Homenäytteet ja sisäilmatutkimukset Venax Oy

Hometutkimus

Homevauriot ovat usein salakavalia. Ne huomaa monesti vasta, kun kasvusto on päässyt leviämään rakenteissa. Jos epäilet kärsiväsi homeoireista tai olet haistavinasi kiinteistössä homeen hajua, talosi rakenteissa saattaa olla piilevä kosteus- ja homevaurio. Silloin kannattaa hometutkimus varata mahdollisimman nopeasti, sillä terveyshaitat voivat olla pitkäkestoisia!

Rakennesuunnittelu

Hyvin toteutettu rakennesuunnittelu varmistaa rakennuksen ilmanvaihdon toimivuuden ja takaa pitkäkestoisin käyttöiän. Syy huonoon sisäilmaan voi piillä missä tahansa rakenteen tai rakennuksen osassa. Sisäilmaongelmien aiheuttaja saattaa lymyillä missä tahansa: lattiassa, seinissä tai katossa, tai jopa kaikissa niistä. Siksi talon rakenteet kannattaa suunnitella tarkkaan. 

Merkkiainekoe

Merkkiainekoe on kaikista tehokkain menetelmä ilmavuotoreittien selvitykseen. Sen avulla havaitaan kodin pienimmätkin ilmavuotoreitit, selvitetään tarve tiivistyskorjauksille ja varmistetaan kodin energiatehokkuus. Merkkiainekoe voidaan suorittaa niin uusiin kuin vanhempiinkin asuntoihin, rakennusten koosta riippumatta.

Korvausilmaratkaisut

Kaikkissa asunnoissa ja muissa oleskelutiloissa, kuten työpaikoilla, ilman täytyy vaihtua riittävästi terveyden ja viihtyvyyden vuoksi.  Venax pitää huolen puhtaan ja raikkaan korvausilman riittävästä saatavuudesta. Toimivat korvausilmaratkaisumme sopivat niin painovoimaisen kuin koneellisenkin ilmanvaihdon kohteisiin.