Suunnittelupalvelut
Sisäilmaongelmat väistetään hyvällä suunnittelulla.

Hyvä rakennesuunnittelu varmistaa kiinteistön ja sen asukkaiden terveyden

Toteutamme rakennesuunnittelua niin uudiskohteisiin, kuin vanhempiinkin kiinteistöihin. Rakennesuunnittelijan on ymmärrettävä rakennuksen kaikkien osien rakennusfysiologinen toiminta. Hyvä rakennesuunnittelija ajattelee koko rakennusta kokonaisuutena, jossa jokainen osio vaikuttaa toisiinsa. Rakennesuunnittelijan pitää tietää myös eri vuosikymmeninä erilaisista materiaaleista rakennettujen talojen erityisvaatimukset.

Huono sisäilma voi johtua rakenteista

Syy huonoon sisäilmaan voi piillä missä tahansa rakenteen tai rakennuksen osassa. Sisäilmaongelmien aiheuttaja saattaa lymyillä missä tahansa: lattiassa, seinissä tai katossa, tai jopa kaikissa niistä. Rakentamisen vikoja välttääksesi, sinun tulisi pitää rakennusvaiheessa aina rakennesuunnittelijaa mukana tarkkailemassa ja ohjeistamassa terveempiin ratkaisuihin. Hyvin hoidettu rakennesuunnittelu kantaa pitkälle.

 

Ilmanvaihtosuunnittelulla sisäilmaongelmat minimiin

Venaxilta saat myös ammattitaidolla laaditut sisäilmasuunnittelmat.  Hyvä ilmanvaihtosuunnitelma syntyy siitä, että tunnetaan kiinteistön rakenteelliset piirteet läpikotaisin, huomioidaan käyttötarkoitus ja valitaan oikeanlainen ilmanvaihtojärjestelmä. Hyvin suunniteltu ilmanvaihto kierrättää ilmaa talossa, ja pitää hengitettävän ilman puhtaana.

Riittävä korvausilma ja tiiveys varmistavat turvallisen hengitysilman

Lisäksi halutaan taata riittävä korvausilma ja varmistetaan rakenteiden tiiviys, jotta kiinteistöön ei tule niin sanottua likaista ilmaa. Likaisella ilmalla tarkoitetaan esimerkiksi mikrobivaurioituneen rakenteen läpi tullutta ilmaa. Tämän kaiken lisäksi halutaan varmistaa ilmansiirtoreittien toimivuus rakennuksen sisällä. Rakenne- tai ilmanvaihtosuunnittelu ei ole asia, jossa kannattaa lähteä soitellen sotaan, vaan se tulee ottaa vakavasti. Ota siis kouluttautuneisiin suunnittelijoihimme yhteyttä.